fbpx

Projekter

Oversigt over vores kerneprojekter

Uddelinger

Siden marts måned, da Danmark lukkede ned, har vi været ude på gaderne i store dele af København og hjulpet hjemløse med varmt tøj, soveposer, liggeunderlag, tæpper, mad, kaffe og værnemidler mod Covid-19.

Noget af det mest fantastiske ved uddelingerne, er at få lov til at møde folk på gaden i øjenhøjde og lytte til deres historier. Når vi kontinuerligt er til stede i gadebilledet og hjælper de mennesker som lever på gaden, danner vi hver måned nye venskaber og får et bredt kendskab til hvordan vi hjælper dem til en bedre livskvalitet. Den forøgede livskvalitet kommer også af, at vi fortæller de hjemløses historier og viser alle siderne af gadelivet.’

Over det sidste år har vi hjulpet flere hundrede mennesker på gaden til en lidt bedre levestandard, og vi håber på at kunne udvide vores uddelinger til at være mere landsdækkende i løbet af det kommende år .

Madlavning

Vi har siden Juni sidste år serveret over 3000 portioner mad til folk på gaden. Dette har vi kunne opnå, fordi at vi i juni, 2020 indgik i et samarbejde med Hus Forbi, hvor vi kan lave mad en gang om ugen.

Madlavningerne er altid hyggelige. Vi får lov til at høre sælgernes historier og samtidigt lave rigtig lækker mad til dem. Vi går altid op i at maden er lidt bedre end det sædvanlige. Når man har haft en lang dag på gaden, hvor det har været minusgrader udenfor, så sætter man ekstra stort pris på et varmt og lækkert måltid. 

Vi har bl.a. fået kommentarer som: “Højdepunktet på min dag er at komme herind og få et varmt måltid når i er her. I gør jer altid så umage og det smager altid så godt.” Varm mad giver varme hjerter.

 

Nattens Vogter

Det er vigtigt at de hjemløse får noget som de kan holde varmen i om natten. 

Derfor går vi ud om natten og finder dem som har brug for soveposer, liggeunderlag, tæpper, huer og varme sokker.
Her kan vi få et indblik i, hvordan det er at være hjemløs om natten og se, hvad folk har brug for i de kolde timer.

Siden projektet startede op i vinteren 2020, har vi fået uddelt over 300 soveposer og liggeunderlag til gadesoverne i Københavns gader.

Det vigtigste ved dette projekt er at forebygge at folk som sover på gaden enten får forfrysninger eller dør af kulde om vinteren.

Julegaveindsamling

Julen er en social tid, hvor de mest udsatte nemt kan føle sig ekskluderede og ensomme. 

En julegave, med et sødt julekort givet med over en hyggesnak, kan være med til at give en varmere jul. Både i form af hvad gaven selv kan indeholde, men i den grad også gennem den personlige relation der ligger i en nænsomt indpakket gave samt den betænksomhed der ligger i et kort. De hjemløse fortjener en julegave og de fortjener kærlighed frem for ensomhed.