Projekter

Projekt VelkommenHjem

Formålet med projekt VelkommenHjem er at støtte hjemløse personer, der er flyttet ind i egen bolig, ved at tilbyde en omfattende pakke af hjælp og støtte. Dette inkluderer hjælp til indretning og levering af møbler, praktisk hjælp som reparationer og opsætning af hylder, samt omsorg og støtte til at imødekomme de individuelle behov, der kan opstå i forbindelse med indflytning. Den ekstraordinære præmis med dette projekt er at give den udsatte indflydelse over hvad de har behov for, for at få en bedre trivsel i deres nye bolig. Derfor reflekterer indflytningen også at give plads til, at møde de mangler, den udsatte har i møde, uanset hvor individuelle ønskerne er.

Vores mål er at hjælpe disse personer med at skabe et trygt og komfortabelt hjem, hvor de kan begynde at bygge et stabilt og selvstændigt liv. Vi tror på, at ved at tilbyde denne hjælp, kan vi bidrage til at forbedre livskvaliteten for de mest udsatte i vores samfund, og støtte dem i deres overgang fra hjemløshed til et selvstændigt liv i egen bolig.

Uddelinger

Siden marts måned 2020, da Danmark lukkede ned, har vi været ude på gaderne i store dele af København og hjulpet hjemløse med varmt tøj, soveposer, liggeunderlag, tæpper, mad, kaffe og værnemidler mod Covid-19.

Noget af det mest fantastiske ved uddelingerne, er at få lov til at møde folk på gaden i øjenhøjde og lytte til deres historier. Når vi kontinuerligt er til stede i gadebilledet og hjælper de mennesker som lever på gaden, danner vi hver måned nye venskaber og får et bredt kendskab til hvordan vi hjælper dem til en bedre livskvalitet. Den forøgede livskvalitet kommer også af, at vi fortæller de hjemløses historier og viser alle siderne af gadelivet.

Over det sidste år har vi hjulpet flere hundrede mennesker på gaden til en lidt bedre levestandard, og vi håber på at kunne udvide vores uddelinger til at være mere landsdækkende i løbet af det kommende år.

Vi har blandt andet købt over 1000 måltider, 300 soveposer, 200 tæpper, 175 liggeunderlag og over 2000 hygiejneprodukter.

Vi har desuden uddelt 20 smartphones, 300kg hundemad, 100 par briller og omtrent 7-8 tons tøj i 2022.

Herbergsuddelinger

For at hjælpe endnu flere hjemløse, har vi startet projektet herbergsuddelinger, hvor vi ringer rundt, hører det individuelle herberg om hvad der mangler, og derefter køber vi det ind. Dette kan være alt fra hygiejneprodukter som kan hæve levestandarden for de hjemløse, og give dem en følelse af renhed og velvære, til tøj og produkter som gør det lettere at leve på gaden. På flere uddelinger til herberger har vi f.eks. givet: termokopper, fleecetæpper, sokker og undertøj som alt sammen gør livet lettere for de udsatte. 

Udover dette er vi også begyndt at hjælpe værestederne i København med produkter som gør deres faciliteter bedre. For hvis vi kan hjælpe personalet med at give de hjemløse en bedre oplevelse og tid på herbergerne, så giver vi de hjemløse bedre vilkår. Hvis du har gode idéer til hvordan vi bedst muligt kan hjælpe de mange herberger og væresteder i København kan du skrive til os på denne mail: hjaelpdinnaeste@gmail.com. Vi tager imod alle forslag og idéer med kyshånd.

I 2022 uddelt over 1400 julegaver til over 20 herberger i København, på Sjælland og Fyn.

Nattens Vogter

Det er vigtigt at de hjemløse får noget som de kan holde varmen i om natten. 

Derfor går vi ud om natten og finder dem som har brug for soveposer, liggeunderlag, tæpper, huer og varme sokker.
Her kan vi få et indblik i, hvordan det er at være hjemløs om natten og se, hvad folk har brug for i de kolde timer.

Siden projektet startede op i vinteren 2020, har vi fået uddelt over 300 soveposer og liggeunderlag til gadesoverne i Københavns gader.

Det vigtigste ved dette projekt er at forebygge at folk som sover på gaden enten får forfrysninger eller dør af kulde om vinteren.

Julegaveindsamling

Julen er en social tid, hvor de mest udsatte nemt kan føle sig ekskluderede og ensomme. 

En julegave, med et sødt julekort givet over en hyggesnak, kan være med til at give en varmere jul. Både i form af hvad gaven selv kan indeholde, men i den grad også gennem den personlige relation der ligger i en nænsomt indpakket gave samt den betænksomhed der ligger i et kort. De hjemløse fortjener en julegave og de fortjener kærlighed frem for ensomhed.

I 2021 hjalp vores medlemmer og ildsjæle os med at uddele over 4000 julegaver og de blev modtaget med stor glæde. Du kan allerede nu støtte for at hjælpe os i uddelingen af endnu flere gaver i 2022.

Nyhedsbrev tilmelding

Få spændende nyheder, opdateringer og gode historier fra vores projekter ved at tilmelde dig!