Projekter

Uddelinger

Siden marts måned, da Danmark lukkede ned, har vi været ude på gaderne i store dele af København og hjulpet hjemløse med varmt tøj, soveposer, liggeunderlag, tæpper, mad, kaffe og værnemidler mod Covid-19.

Noget af det mest fantastiske ved uddelingerne, er at få lov til at møde folk på gaden i øjenhøjde og lytte til deres historier. Når vi kontinuerligt er til stede i gadebilledet og hjælper de mennesker som lever på gaden, danner vi hver måned nye venskaber og får et bredt kendskab til hvordan vi hjælper dem til en bedre livskvalitet. Den forøgede livskvalitet kommer også af, at vi fortæller de hjemløses historier og viser alle siderne af gadelivet.’

Over det sidste år har vi hjulpet flere hundrede mennesker på gaden til en lidt bedre levestandard, og vi håber på at kunne udvide vores uddelinger til at være mere landsdækkende i løbet af det kommende år .

Herbergsuddelinger

For at hjælpe endnu flere hjemløse, har vi startet projektet herbergsuddelinger, hvor vi ringer rundt, hører det individuelle herberg om hvad der mangler, og derefter køber vi det ind. Dette kan være alt fra hygiejneprodukter som kan hæve levestandarden for de hjemløse, og give dem en følelse af renhed og velvære, til tøj og produkter som gør det lettere at leve på gaden. På flere uddelinger til herberger har vi f.eks. givet: termokopper, fleecetæpper, sokker og undertøj som alt sammen gør livet lettere for de udsatte. 

Udover dette er vi også begyndt at hjælpe værestederne i København med produkter som gør deres faciliteter bedre. For hvis vi kan hjælpe personalet med at give de hjemløse en bedre oplevelse og tid på herbergerne, så giver vi de hjemløse bedre vilkår. Hvis du har gode idéer til hvordan vi bedst muligt kan hjælpe de mange herberger og væresteder i København kan du skrive til os på denne mail: hjaelpdinnaeste@gmail.com. Vi tager imod alle forslag og idéer med kyshånd.

Nattens Vogter

Det er vigtigt at de hjemløse får noget som de kan holde varmen i om natten. 

Derfor går vi ud om natten og finder dem som har brug for soveposer, liggeunderlag, tæpper, huer og varme sokker.
Her kan vi få et indblik i, hvordan det er at være hjemløs om natten og se, hvad folk har brug for i de kolde timer.

Siden projektet startede op i vinteren 2020, har vi fået uddelt over 300 soveposer og liggeunderlag til gadesoverne i Københavns gader.

Det vigtigste ved dette projekt er at forebygge at folk som sover på gaden enten får forfrysninger eller dør af kulde om vinteren.

Julegaveindsamling

Julen er en social tid, hvor de mest udsatte nemt kan føle sig ekskluderede og ensomme. 

En julegave, med et sødt julekort givet over en hyggesnak, kan være med til at give en varmere jul. Både i form af hvad gaven selv kan indeholde, men i den grad også gennem den personlige relation der ligger i en nænsomt indpakket gave samt den betænksomhed der ligger i et kort. De hjemløse fortjener en julegave og de fortjener kærlighed frem for ensomhed.

I 2021 hjalp vores medlemmer og ildsjæle os med at uddele over 4000 julegaver og de blev modtaget med stor glæde. Du kan allerede nu støtte for at hjælpe os i uddelingen af endnu flere gaver i 2022.